MEIDÄN PALVELUMME

Aikeena koko talon tai ehkä julkisivun maalaus? Anna meidän auttaa!

Ulkomaalaus Helsinki

Kaiken ulkomaalauksen ideana on suojata rakennusta ja pidentää rakenteiden käyttöikää sekä pitää ulkonäkö huoliteltuna ja hyvännäköisenä. Ulkomaalaus Helsingissä voidaan suorittaa rakennusten puurakenteiden lisäksi myös erilaisille kivirakenteille, katolle (pelti- ja tiilikatot) sekä sokkelille.

Kaikki materiaalit altistuvat ulkona erilaisille säävaihteluille. Maali suojaa rakenteita muun muassa kosteudelta ja erilaisten kasvustojen muodostumiselta, jotka heikentävät rakenteiden elinikää huomattavasti; olipa kyse sitten puusta, betonista, tiilestä tai pellistä.

Suunnittelu on tärkeää

Laadukkaalla ulkomaalauksella vältytään suuremmilta remonteilta ja pidennetään rakenteiden käyttöikää huomattavasti.

Onnistuneen ulkomaalauksen a ja o on huolellinen suunnittelu. Ulkomaalaus on aina suuri ja vaativa urakka, eikä mikään halpakaan, joten se kannattaa aina suunnitella huolellisesti etukäteen,  jotta työ onnistuu ja työnjälki kestää hyvänä mahdollisimman pitkään. Tarkka pohjatyö takaa ulkomaalauksen onnistumisen ja maalipinta kestää hyvänä oikein tehtynä ja huollettuna jopa kymmeniä vuosia.

Huomioon otettavia asioita ulkomaalauksessa

 

  • Sää vaikuttaa työn onnistumiseen ja toteuttamiseen. Paras maalaussää on kuiva pilvipouta. Aamupäivä on myös parempi vaihtoehto maalaukselle kuin ilta, sillä yökaste voi heikentää maalin kuivumista.
  • Maali ei tartu likaiseen, hilseilevään pintaan, joten pintojen kunnollinen puhdistus etukäteen on tärkeää.
  • Maalin valinnassa on otettava huomioon onko kyseessä uusi vai vanha pinta. Nyrkkisääntönä on, että vanhassa pinnassa pitäydytään samassa maalityypissä mitä on käytetty aiemminkin.
  • Värisävyä valitessa kannattaa aina suorittaa koemaalaus pienelle alueelle ennen varsinaista maalausta, jotta varmistutaan mahdollisimman oikeanlaisesta sävystä. Yleensä maalin sävyn määrittää vanha pinta, mutta jos värisävyä halutaan muuttaa kokonaan, on syytä olla yhteydessä myös rakennusvalvontaan ja selvittää onko värin muuttaminen sallittua.
  • Kuultomaalien huoltomaalausväli on lyhyempi kuin peittävien maalien. Hirsirakenteisissa taloissa käytetään usein ohuempia kuullotteita, jotka hengittävät paremmin. Kuullotteen voi useimmiten lisätä suoraan puhdistetun vanhan pinnan päälle.
  • Aurinko haalistaa maalipintaa kaikkein eniten, joten auringonpuolen voi joutua maalaamaan muita seiniä useammin.
  • Ensimmäinen pintamaalaus tulisi aina suorittaa mahdollisimman nopeasti asennuksesta, viimeistään vuoden kuluessa.
  • Työmäärä voi yllättää, mihin kannattaa varautua! Omia hermoja ja aikaa voi säästää kääntymällä ammattilaisen puoleen. Ammattilaisen käyttö kannattaa monessakin mielessä. Ammattilainen osaa määrittää juuri oikeat vaihtoehdot kyseiselle pinnalle, laskea tarvittavan menekin maalille, ja ammattilaisilla on asianmukaiset välineet työhön. Lisäksi ammattilaisen tekemä maalaus sujuu usein nopeammin ja työnjälki on ammattimaista, tasalaatuista, eikä esimerkiksi ikävistä valumajäljistä tarvitse huolehtia.
  • Ammattilaisella teetetystä ulkomaalauksesta voi myös hakea kotitalousvähennystä.
Ota meihin yhteyttä!

Jos sinulla on Visio Me autamme sinua tekemään sen todeksi

Toteutetaan visiosi

Tapiolantie, Espoo

yhteys@maalausmiehet.com

DMCA.com Protection Status