MEIDÄN PALVELUMME

Aikeena koko talon tai ehkä julkisivun maalaus? Anna meidän auttaa!

Talon maalaus Espoo

Talon maalaus on yksi tärkeimmistä asioista, kun ajatellaan talon käyttöikää ja rakenteiden hyvänä pysymistä. Talon maalaus on pitkäaikainen investointi, mihin kannattaa panostaa kunnolla.

Miksi taloa maalataan?

Maalus kannattaa tehdä huolella, sillä se vaikuttaa rakenteiden kuntoon merkittävästi. Talon maalaus Espoossa suojaa talon rakenteita erilaisilta säävaihteluilta kuten kosteus, auringonpaahde, pakkanen ja lumi, ja estää erilaisten homekasvustojen muodostumista jotka tuhoavat rakenteita.

Kun maalaus on tehty oikein ja laadukkaasti, pinta pysyy puhtaana liasta ja on siistin näköinen pitkän aikaa.

Oikea maali oikeaan kohteeseen

Maaleja on olemassa useita erilaisia, mutta pääasiassa ne voidaan jakaa vesiohenteisiin akrylaattimaaleihin ja öljypohjaisiin maaleihin. Peittävien maalien sijaan voidaan käyttää myös ohuita kuultomaaleja, joita käytetään useimmiten hirsirakenteisissa taloissa jotka tarvitsevat erilaisen suojan. Erityisen vanhoja taloja on voitu maalata myös esimerkiksi punamultamaalilla tai pellavaöljymaalilla, mitkä vaativat oman asiantuntemuksensa. Pääasiallisena ohjenuorana voidaan pitää, että maalauksessa käytetään samanlaista tuotetta kuin aiemminkin on käytetty.

Ammattilaisen käyttö talon maalauksessa kannattaa

Talon maalauksen voit suorittaa a) itse tai b) teettää ammattilaisella. Usein maalauksen teettäminen ammattilaisella kannattaa: se näkyy laadukkaammassa työnjäljessä, säästää aikaa ja ammattilaiset osaavat valita juuri oikeat välineet ja maalit kohdetta varten eikä niiden kanssa tarvitse pähkäillä itse. Ammattilaiselta saa myös ohjeet oikeanlaiseen huoltoon ja tällä tavoin myös tarvittavaa maalipinnan huoltoväliä pidennetään.

Talon maalauksen vaiheet

Maalauksen toteuttamisessa on useita eri vaiheita ja se riippuu täysin millaisesta kohteesta on kyse. Talon kunto määrittää sen mitä maalataan eikä kaikkea aina välttämättä tarvitse maalata kerralla. Tarpeen mukaan talosta voidaan maalata vain esimerkiksi pelkät listat tai yksittäinen seinä. Seinäpintojen lisäksi myös sokkeli ja katto voivat vaatia maalausta.

Yleisesti ottaen ensimaalaus käy nopeammin, kuin vanhan talon maalaus.

Vastarakennetussa, tehdasvalmisteisessa talossa puupinnat on usein käsitelty jo valmiiksi pohjamaalilla ja joissain tapauksissa jopa maalattu yhteen kertaan. Tilanteesta riippuen pintaan vaaditaan siis vielä 1-2 maalauskertaa. Tämä tulisi suorittaa mahdollisimman pian, mieluiten vuoden kuluessa talon rakentamisesta, jotta saavutetaan paras suoja ja hyöty rakenteille esimerkiksi säävaihteluita ajatellen. Jos haluaa välttyä pintojen pesulta, järkevintä on suorittaa maalaus heti samana rakennuskesänä.

Jos rakenteet ovat täysin raakapuuta, tällöin vaaditaan puupintojen suojaus, pohjamaalaus sekä kaksi maalikerrosta.

Vanhan talon maalauksessa pinnat täytyy aina ensin pestä puhtaaksi liasta ennen varsinaisen maalin levittämistä. Lisäksi kaikki irtonainen, hilseilevä maali täytyy kaapia pois, jotta uusi maali tarttuu pintaan.

Ota yhtettä!

Jos sinulla on Visio Me autamme sinua tekemään sen todeksi

Toteutetaan visiosi