MEIDÄN PALVELUMME

Aikeena koko talon tai ehkä julkisivun maalaus? Anna meidän auttaa!

Julkisivumaalaus Helsinki

Useat erilaiset asiat kuluttavat talon maalipintaa, kuten auringonvalo, sään kosteusvaihtelut ja pakkanen. Aurinko haurastuttaa puun pintaa, kosteusvaihtelut aiheuttavat puupinnan elämistä ja halkeilua, ja kosteus luo suotuisat elinolosuhteet myös erilaisille homeille ja sienille mikäli maalipinta on huonossa kunnossa eikä suojaa puuta.

Säännöllisesti tehty ja hoidettu julkisivumaalaus Helsingissä ylläpitää talon arvoa: se estää vaurioita puussa ja säilyttää pinnan lähes uudenveroisena oikein toteutettuna. Tämä säästää valtavasti aikaa ja rahaa, kun ulkoverhousta ei tarvitse lähteä uusimaan kokonaan. Tilanteesta riippuen julkisivumaalaus tulisi suorittaa keskimäärin 5-10 vuoden välein.

Julkisivumaalauksen eli huoltomaalauksen vaiheet:

1) Ennen maalausta vanhat pinnat täytyy puhdistaa ja pestä liasta asianmukaisilla pesuaineilla. Pesun jälkeen pinnan annetaan kuivua, mikä vie aikaa yleensä vuorokauden. Tämän lisäksi kaikkia irtonainen vanha hilseilevä maalipinta tulee poistaa ennen uuden maalin levittämistä. Maali ei tartu likaiseen ja hilseilevään alustaan. Samalla on myös syytä tarkistaa rakenteiden kunto – lahot, huonokuntoiset puupinnat tulee aina vaihtaa.

2) Ennen varsinaista maalausta paljaat puupinnat tulee pohjustaa puunsuojalla sekä pohjamaalilla.

3) Tämän jälkeen voidaan aloittaa varsinainen maalaus. Maalaus tehdään yleensä kahteen kertaan, jotta lopputuloksesta tulee tarpeeksi peittävä ja suojaava. Yhden maalikerroksen kuivumiselle saa varata aikaa useamman tunnin mikä kannattaa huomioida myös esimerkiksi säävarauksessa.

Pääasiassa julkisivumaalaus on yleensä valmis muutamassa päivässä, kun sääolosuhteet ovat sopivat. Paras maalaussää on kuiva, pilvipoutainen sää. Alkukesä on otollisinta aikaa, jolloin on kuivaa, mutta ei kuitenkaan vielä liian kuumaa ja paahteista. Liiallinen kosteus hidastaa maalin kuivumista, kun taas auringonpaahde kuivattaa maalin liian nopeasti ja voi saada pinnan kupruilemaan.

Oikeanlaisen maalin valinta on tärkeää onnistumisen kannalta

Huoltomaalauksessa käytettävän maalin valitsemiseen vaikuttaa alla oleva maali eli onko se vesi- vai öljypohjainen. Lähtökohtaisesti maalataan aina samalla maalilla millä on aiemminkin maalattu eli öljypohjainen öljypohjaisella maalilla ja vesipohjainen vesipohjaisella maalilla. Jos maalityypistä ei ole varma, tällöin käytetään vesipohjaista maalia. Maalit erottaa toisistaan maalipinnasta.

Maalin väri valitaan pohjalla olevan maalin mukaan. Tätä varten olisi aina hyvä tehdä koemaalaus. Täytyy kuitenkin ottaa huomioon, että aivan 100% tarkkaa samaa sävyä voi olla vaikea saada, joten yhdellä maalauskerralla olisi hyvä saada maalattua yhtenäiset seinät kerralla sävyerojen välttämiseksi.

Ota meihin yhteyttä!

Jos sinulla on Visio Me autamme sinua tekemään sen todeksi

Toteutetaan visiosi